Her kommer vinteren

Snøen laver ned og har lagt seg som ett tjukt lyst teppe over Geilo. Den kalde fine årstida vi liker så godt er endelig tilbake. Ååå som vi elsker snø. Det blir litt stillere, snøen demper litt av livets støy. Det blir litt lysere, snøen gir lys selv til den mørkeste natt. Snøen kan formes til hva en selv vil, det kan bli vårt hjem en stormfull vinternatt, kun fantasien setter grenser.

Vinteren gir oss store muligheter til å skape litt glede og varme tanker i en ellers kald årstid.

Sammen i vinter skal vi gå på trugetur og tenne bål i skogen. På vår vei skal vi se om finner noen dyrespor i snøen, å lære hvilke dyr som lager hvilke spor. Kanskje går turen over islagte vann, er isen trygg. Er vi heldige ser vi hele stjernehimmelen og kan lære å finne noen kjente stjerner.

Sammen skal vi sove ute i telt, vi skal holde varmen selv den kaldeste vinternatt. Lære å tenne bål og lage mat på bålet. Hvilke greiner brenner godt, stort eller smått, hva er tørt og hva er vått. Det vil bli uforglemmelige opplevelser vi aldri vil glemme. De blir mye god mat og vi skal kose oss.

Hva gjør fisken om vinteren? Det er noe vi må finne ut av sammen denne vinteren! For i år skal vi isfiske. Vi går ut på isen, borer hull i isen og ser om vi finner noen fisk der ned i dypet, de må vel spise noen om vinteren også? Det finner vi isåfall ut av.

Ski er en del vinteren for oss. Du må jo bli med! Uansett om du aldri har vært på ski før eller ikke, er det noe vi vil  ha deg med på. Det aldri for sent å lære. Det å kjenne skiene gli over snøen og frosten bite lett i kinnene er en følelse som hører vinteren til, en fantastisk følelse.

 

La vinterdrømmene bli virkelighet.